Gratis bezorging vanaf €100,-*
Gratis bezorging vanaf €100,-*
Lees verder
Twee jaar fabrieksgarantie
Twee jaar fabrieksgarantie
Lees verder
Showroom in Eindhoven en Antwerpen
Showroom in Eindhoven en Antwerpen
Lees verder
Vóór 14.00 uur besteld, volgende dag in huis *
Vóór 14.00 uur besteld, volgende dag in huis *
Lees verder
30 dagen bedenktijd
30 dagen bedenktijd
Lees verder
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Lees verder
DutchEnglishFrenchGerman
DutchEnglishFrenchGerman

Trendy E-Bikes: ze bestaan echt! Wie zijn de volgende iconen: na de Solex, de Vespa, de Tomos en de Zundapp?

De gemotoriseerde scootermarkt wordt al sinds zijn bestaan gedomineerd door iconische merken die de markt leiden. De iconische merken hebben een trouwe achterban en de scooters worden met trots gereden. Wat te denken van Vespa, die al sinds jaar en dag marktleider zijn in de branche, maar de andere iconen: de Tomos als het praktische en goedkope model met als ontstane doelgroep: de scootterrijder met weinig budget en de Solex en Zundapp met hun authentieke uitstraling die met hun merk nog steeds diverse scooterclubjes dragen. Hoe ziet de toekomst van deze markt eruit, wat zijn de volgende trends en welke merken hebben de potentie om de volgende iconen te worden?

 

Scooter, bromfiets, snorfiets.

De termen scooter, bromfiets en snorfiets worden snel verward. Het is hierom allereerst belangrijk om te weten dat “een scooter” geen erkende term is. De meeste woordenboeken definiëren een “scooter” als: “gemotoriseerde tweewieler”. Het is dus een overkoepelende term voor een bromfiets, snorfiets én motorfiets.

 

De gemotoriseerde tweewieler voorziet berijders al meer dan 70 jaar in een alternatief die als vervoersmiddel tussen de fiets en de auto mag worden geplaatst met voordelen van beiden. Voordeel van de auto: de hogere snelheid, waardoor bestuurder sneller van A naar B kan. Het voordeel van de fiets: flexibel in het verkeer en makkelijk te stallen. Door deze voordelen is de scooter al tientallen jaren zeer populair en is het vervoersmiddel niet meer weg te denken uit het verkeer.

Toch doen er steeds meer geluiden op over milieuvervuiling en (geluid)overlast door opgevoerde scootermodellen. In 2014 werden er al Kamervragen gesteld over de uitstoot van benzinescooters en daarmee het ruilen van benzinescooters voor elektrische.

Vespa SUPER73

 

E-bikes: een scooter, zonder gebrom met grijze snor

De e-bike is vrij vertaald natuurlijk een elektrische fiets, waardoor zij officieel niet in de scootermarkt geplaatst mag worden. Desalniettemin volstaat de e-bike volledig in de eerdergenoemde voordelen van de scooter: de snelheid en de flexibiliteit. De e-bike is zelfs flexibeler, want hoeft namelijk nooit op de rijbaan: sinds kort in tegenstelling tot zowel de snorfiets als de bromfiets. De e-bike is last but not least natuurlijk elektrisch aangedreven waardoor het milieu minder hinder ervaart van de uitstootgassen (én stiekem zijn we ook af van de irritante “knalpijpen” op de opgevoerde brommende scooters van tegenwoordig).

 

Tegenover deze voordelen ten opzichte van de gemotoriseerde scooter staat het imago van de e-bike die vooralsnog als als nadeel genoemd mag worden. Wanneer een e-bike omschreven zou mogen worden, denken de meeste mensen toch direct aan: “oubollig”, “grijs”, “saai”, etc. Bijkomend nadeel voor de luie mensen onder ons: er is ook nog steeds een kleine fysieke inspanning benodigd: het trappen.

 

De SUPER73 E-bike: “Trendy”, “kleurrijk, “eyecatcher”

Met de SUPER73 komt een einde aan hoe de E-bike tot vandaag gezien werd. De SUPER73 is de e-bike met een groot bereik en waanzinnige look. De bike heeft een ondersteunende topsnelheid van 25 kilometer per uur en is er in verschillende design en uitvoeringen. Een ware eyecatcher in de stad die de rijder snel en op een leuke manier op locatie brengt.

 

 

Voordelen SUPER73:

  • Trendy design.
  • Niet op de rijbaan: altijd op fietspad.
  • Geen helmplicht.
  • Geen rijbewijsplicht. Zonder rijbewijs en onder 16.
  • Geen verzekeringsplicht: geen WA verzekering. Advies: sluit een diefstalverzekering
  • Onbeperkt bereik: batterij op? Met de trappers kan de reis voltooid worden.

Don’t Stop Here

More To Explore

Vacatures

Are you our next star player? ✨  De MOEVS Family groeit snel..   Wat betekent dat ook Team MOEVS meegroeit met jullie!   Wil jij

Reparatie

REPARATIE Heb je schade aan je voertuig of is er iets kapot/defect gegaan? Wat vervelend, maar we helpen je graag weer op weg. Lees de

Eysing zakelijk

Zakelijke mogelijkheden Lease Zakelijk Fiscale voordelen Zakelijke mogelijkheden Lease Zakelijk Fiscale voordelen De Eysing is met zijn retro uitstraling  een echte eyecatcher in iedere stad.