loader image
Gratis bezorging vanaf €100,-*
Free delivery from €100,-*.
Read More
Twee jaar fabrieksgarantie
Two years manufacturer's warranty
Read More
Showroom in Eindhoven met werkplaats
Showroom in Eindhoven with maintenance location
Read More
Vóór 13.00u besteld, morgen geleverd
Ordered before 1 p.m., delivered tomorrow
Read More
30 dagen bedenktijd
30 days return period
Read More
Persoonlijk advies
Personal advice
Read More

Frequently asked questions

Common questions and answers
GENERAL

We deliver all over the world. The rate depends on the product and the country concerned.

This depends on whether the product is in stock. At the product you can find the exact number at the time of ordering. From the day of delivery the delivery time within the Benelux is 1-2 working days and the rest of Europe is approximately 3-10 working days (depending on the country).

BIRÒ

Birò was conceived by Matteo Maestri and designed to contribute to a sustainable and livable city. It is an Italian product and is produced by the company Estrima.

Where can I park my Birò?In the Netherlands a Birò has to be parked in places where a car may be parked. A Birò cannot be parked on the sidewalk or in a parking space for the disabled. For regulations abroad please refer to local laws.

You must drive your Birò on the roadway. Driving your Birò on bicycle paths, freeways, highways and roads closed to slow traffic is not permitted. For regulations abroad, please refer to local laws.

For a personalized quote, please contact us.

We supply several models from stock. Please contact us for more information about the exact delivery time of your desired model.

The maximum speed of a Birò is 45 kilometers per hour. This can be increased to 60 kilometers per hour by means of a Bolt Set. Keep in mind that there are other regulations.

As a driver, you must be at least 16 years old and in possession of a valid scooter driving license. The insurer may impose additional conditions.

Wearing a seatbelt in your Birò is mandatory, if available.

Het is helaas niet mogelijk achteraf een Birò Bolt, Big of Box Set aan te brengen. Deze optie kies je bij aankoop van je Birò.

It is not possible to change the battery pack at a later date. You must make this choice when you purchase your Birò.

Birò comes standard in black, white or green. Optionally you can choose from 99 other colors. It is also possible to have various parts painted or wrapped in color.

The Birò can be personalized completely according to your wishes. The possibilities are endless. For an overview of the possibilities you can look at Menu / Birò / Custom. Is your wish not listed? Please feel free to contact us.

The charging time of a Birò depends on the type of battery. Charging time for a removable battery is 2 to 4 hours. Charging a fixed battery takes 3 to 6 hours.

It is possible to charge your Birò from a normal outlet or from a charging station on the street. This requires a special plug which we can optionally supply.

Our newest Birò models are equipped with a Lithium battery and have a lifespan of approximately 1.800 cycles. For maximum longevity we recommend charging the battery at least once a week for 12 hours.

When charging your battery, make sure it is NEVER left connected to the charger for more than 72 hours. The Birò should also NEVER be charged while it is still active.

If you are going on vacation or not using your Birò for a longer period of time, we recommend that you disconnect the 12V battery at the front of your Birò (found under the hood). This prevents the battery from running empty. This only applies if the Birò can be used with a Birò Card.

Er zijn een aantal punten die je direct kunt checken: 1) Staat mijn Birò nog aan de lader? 2) Wanneer ik de Birò ga laden geeft acculader BAT aan in het display of zie je allemaal getallen? 3) Brand het display van mijn Birò op bij het activeren met kaartsysteem of het omdraaien van de sleutel? 4) Wanneer er een (VCU ERROR) in het display staat vragen wij je een foto te maken. Bovenstaande informatie kun je sturen naar ons via de mail. Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

SUPER73

Ja. Alle aangeboden SUPER73 zijn gecertificeerd als elektrische fiets en kunnen bereden worden zonder rijbewijs, kenteken en verzekering. Bovendien is geen minimumleeftijd vereist, maar ons advies is 16 jaar en ouder.

Ja dit is mogelijk, kijk hiervoor bij Menu / SUPER73 / Custom. Heb je iets anders in gedachten? Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Op Europese modellen, druk je een seconde op de pijl “^” totdat de lampjes branden.

Je kunt met zoveel personen fietsen als het past. We raden echter af om met meer dan één persoon tegelijk op onze SUPER73’s te rijden. Gewichtsverdeling kan met twee rijders worden afgeworpen en de SUPER73 mag niet worden voorgevormd zoals geadverteerd. Het maximale draagvermogen is 125 kg.

Nee. Alle fietsen worden compleet verkocht. Kijk voor Parts bij Menu / SUPER73 / Onderdelen wat leverbaar is.

Forceer de schroef niet in het gat. Draai de schroef eenvoudig door de montageplaat en draai rustig aan.

Zie here de montagevideo of bekijk de PDF here.

Wij kunnen dit voor €100,00 voor je verrichten. Sommige componenten van de SUPER73 kunnen lastig zijn en niet goed werken als ze niet professioneel zijn gemonteerd.

In sommige gevallen wel. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

We raden niet aan dat iemand onder de 16 rijdt op onze SUPER73-fietsen. Controleer je lokale DMV voor e-bike voorschriften en leeftijdsgrenzen.

Niet op dit moment maar willen dit op termijn wel gaan doen. Eventueel is het ook mogelijk de bike te financieren via een ebike-financier.

Op onze fietsen zit twee jaar garantie vanaf de eerste leverdatum.

Origineel worden deze niet geleverd door SUPER73. Wij bieden wel alternatieve voetsteunen aan die makkelijk te monteren zijn op alle SUPER73 modellen.

Lithium-ion verzending is lastig. Je kunt de batterijen niet in een vliegtuig meenemen. We raden je af om zelf te proberen de SUPER73 te verzenden, zelfs niet via een expediteur, aangezien hiervoor veel certificeringen en verzendlicenties nodig zijn.

De batterij kan tussen 3-6 uur volledig worden opgeladen, afhankelijk van de batterij of oplader. Het is geen probleem om de batterij langer dan de benodigde oplaadtijd te laten inpluggen. Uw lader heeft een automatische uitschakeling en de batterij stopt met het accepteren van een lading zodra het opladen is voltooid.

Het bereik van een elektrische fiets is afhankelijk van een paar variabelen zoals het gewicht van de rijder, het terreinoppervlak en de helling of wind. Zie de betreffende modellen voor een schatting van de actieradius. 

SEGWAY-NINEBOT

Binnen Nederland is er officieel nog geen regel en wetgeving. Hier wordt op dit moment hard aan gewerkt. Op eigen terrein mag wel gereden worden op eigen risico. Voor de rest van Europa is er wel al regel en wetgeving waardoor het vaak wel legaal is om met een elektrisch step te rijden. Raadpleeg hiervoor de lokale wetten.

Over het algemeen is de snelheidslimiet 25 kilometer per uur. Voor de exacte regelgeving dient te lokale wetgeving geraadpleegd te worden.

Zet jezelf goed af terwijl je op de step staat en accelereer met het gaspedaal tot de gewenste snelheid. Vanuit stilstand is het niet mogelijk om te accelereren, dit kan pas als de step in beweging is.

De elektrische steps zijn voorzien van massieve banden waardoor geen zorgen gemaakt hoeft te worden over een lekke band.

Er is gekozen voor massieve banden zodat de levensduur van de elektrische step groter is. Luchtbanden kunnen namelijk lek geraken waardoor jij je reis niet voort kunt zetten.

Diameter voorwiel: 8 inch

Diameter achterwiel: 7,5 inch

Nee. Als je dat wel doet stopt de garantie en het is bovendien erg gevaarlijk.

Als ze niet terugspringen, check of er ergens weerstand zit tussen het handvat en het pedaal. Hier hoort een halve centimeter tussen te zitten, dus trek het handvat wat naar buiten als dit niet het geval is. Een andere mogelijkheid is dat de schroef van de tablet te strak zit, pas dit aan.

Check of alle schroefjes goed vastzitten op het frame en draai deze nog extra aan met wat Loctite op de schroefjes. Laat dit vervolgens circa 20 minuten drogen.

Zet de step aan, duw het apparaat in een voorwaartse beweging en til het voorwiel van de grond. Druk vervolgens op de elektrische gashendel, het wiel draait nu, druk op de elektrische rem en controleer of het wiel geremd kan worden.

Controleer eerst of de lader problemen heeft. Sluit de lader aan op de voeding zonder verbinding te maken met het apparaat. Controleer of het LED-lampje niet brandt of rood is (groen betekent goed). Wanneer het lampje rood brandt of niet brandt ligt het probleem aan de lader. Als de lader goed werkt maar nog steeds niet kan laden, is de batterij mogelijk te leeg. Neem in dat geval contact op met ons of direct met Segway.

Maak het stuur los van het frame en controleer of de verbinding tussen beide kabeltjes in orde is. Als dit zo is en het display nog steeds niet werkt, neem dan contact op met ons of direct met Segway.

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Als je zeker weet dat alles is aangezet en opgeladen zoals het hoort en de step nog steeds niet reageert op het indrukken van het gaspedaal adviseren we je contact met ons op te nemen of direct met Segway.

Dit is een probleem in de besturingskaart, deze moet vervangen worden. Neem contact op met ons of direct met Segway.

Controleer of de LED-verlichting in de app aan staat. Als een van de strips geen licht geeft, controleer dan of de verbinding stabiel is of verplaats de kapotte strip naar de werkende zijde. Als het nog steeds niet werkt betekent dit dat de LED-strip defect is. Als twee LED-strips beide niet branden, eerst de verbinding controleren. Als de verbinding in orde is kan dat worden veroorzaakt door de veerkabel. LED-strip is gebroken en moet vervangen worden.

Na 500 keer opladen heeft de capaciteit van de batterij mogelijk een reductie. Het rijden op grove wegen, gewicht van de bestuurder en temperatuur kan ook tot vermindering van actieradius leiden.

Er zijn drie verschillende standen: Eco, Normal en Sport. Sportmodus: rode “S” en geeft hoog vermogen/snelheid maar minder actieradius. Normale modus: witte “S” en geeft middelmatig vermogen/snelheid en middelmatige actieradius. Eco-modus: geen “S” en geeft laag vermogen/snelheid maar hoge actieradius en is tevens aangedragen voor beginnende rijders.

Dit kan door dubbel te klikken op de aan-/uitknop tot de gewenste modus in het display verschijnt.

Open het opvouwbare schakelaartje. Zet je voet op de voetmat, duw het stuur wat naar voren en klik het schakelaartje in. Vervolgens kan de step opgevouwen worden.

               Om de step weer open te klappen dien je het achterspatbord in te duwen waarna de steel weer omhoog kan.

Druk de elektrische rem en het elektrische gaspedaal naar beneden en druk tegelijkertijd op de onderzijde van de motor en zet het apparaat uit. De step wordt opnieuw ingesteld en het wachtwoord wordt gereset.

De Ninebot-applicatie is beschikbaar voor Android (Android 4.3 of hoger) en Apple-smartphones (iOS 8.0 of hoger). Compatibel met iPhone, iPad en iPod Touch): Ninebot-app kan gratis worden gedownload van de Google Play Store of de Appstore

Dit is zowel naar links als naar rechts 60°.