loader image
Gratis bezorging vanaf €100,-*
Gratis bezorging vanaf €100,-*
Read More
Twee jaar fabrieksgarantie
Twee jaar fabrieksgarantie
Read More
Showroom in Eindhoven met werkplaats
Showroom in Eindhoven met werkplaats
Read More
Vóór 9.00 uur besteld, zelfde dag geleverd
Vóór 9.00 uur besteld, zelfde dag geleverd
Read More
30 dagen bedenktijd
30 dagen bedenktijd
Read More
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Read More

Duurzame mobiliteit is trendy!

De documentaire David Attenborough: A Life on Our Planet is een ware hit op Netflix. De docu maakt de urgentie duidelijk van het klimaatprobleem en waar de wereld naartoe gaat als de mensheid zich blijft gedragen zoals zij dat nu doet: het gedrag van mensen onder andere op vlak van mobiliteit. Het mooie aan de documentaire: het geeft aan dat de strijd tegen klimaatverandering en de opwarming van de aarde nog niet verloren is. Een overtuiging die aansluit bij de visie van MOEVS.

De documentaire geeft je een kijkje in het leven van een 93-jarige en de verandering die mensen van deze leeftijd in hun dagelijks leven waarnemen of in dit kader beter gezegd: het verval. In deze documentaire is het natuurlijk niet zomaar een 90+er, maar David Attenborough: een voormalig natuurreporter die de hele wereld heeft gezien met in het bijzonder haar flora en fauna.

 

De start van de documentaire neemt de kijker mee in de jeugd van Attenborough; een tijd waarin de wereld nog weinig wist van het klimaat en hoe dat in relatie stond tot de wereld. In het begin van zijn loopbaan als natuurreporter was het ondenkbaar dat er een soort zou kunnen zijn die een bedreiging zou vormen voor het leven op aarde.

 

Klimaatverandering in een mensenleven

David Attenborough laat gedurende de documentaire een teller meelopen met 3 variabelen die volgens hem klimaatverandering duiden.

  • De eerste variabele is de wereldbevolking.
  • De tweede variabele is de hoeveelheid koolstof in de lucht (o.a. afkomstig uit uitlaatgassen van auto’s, brommers, motoren en andere vervoersmiddelen op fossiele brandstof).
  • De laatste variabele en volgens Attenborough “het beademingsapparaat van de wereld”, is het percentage wilde natuur op aarde.

 

1937

2020

Wereldbevolking

2,3 miljard

7,8 miljard

Koolstof in de atmosfeer

280 delen per miljoen.

415 delen per miljoen.

Overgebleven wildernis

66%

35%

De gevolgen van de ontwikkelingen van deze variabelen zijn huiveringwekkend: de aarde is in de afgelopen 93 jaar met 1 graden opgewarmd. Ter illustratie weergeeft de documentaire dat de gemiddelde temperatuur op aarde in de 10.000 jaar voor ons tijdperk nog niet met 1 graden toe- of afgenomen is. Wanneer er niets verandert, zal de opwarming van de aarde de komende jaren alleen maar versnellen met de desastreuze gevolgen van dien.

De strijd is nog niet verloren

In de documentaire wordt – in tegenstelling tot veel andere documentaires die dit onderwerp aankaarten – niet alleen het probleem weergeven, maar ook een oplossing. De conclusie: de strijd is allesbehalve verloren. Zo kunnen hedendaagse inzichten en nieuwe technologieën de mensheid – in plaats van verder van een gezonde wereld – brengen bij oplossingen om de negatieve ontwikkelingen tegen te gaan.

 

In Costa Rica is bijvoorbeeld 25% van de natuur terug “gewonnen” door een revolutionaire omslag in het landelijke klimaatbeleid. Een ander voorbeeld is Marokko, dat tot voor kort nog al haar energie uit gas en olie haalde en nu met o.a. het grootste zonnepanelenpark ter wereld 40% van haar energie zelf opwekt. En ook Nederland laat zien dat het strijdbaar is met innovatieve oplossingen op het gebied van landbouw.

 

Duurzame mobiliteit is de nieuwe trend!

De groeiende wereldbevolking en koolstofdelen in de lucht maken dus dat het beademingsapparaat van de wereld uitgeput wordt. De beide variabelen en ontwikkelingen staan rechtstreeks in verband met mobiliteit.

Mobiliteit veroorzaakt momenteel ongeveer 20% van de CO2-uitstoot in Nederland. In delen van Nederland is het zelfs de grootste bron van CO2-uitstoot. Het toekomstperspectief is niet rooskleurig: de almaar groeiende bevolking wil op hetzelfde oppervlak steeds sneller, effectiever en flexibeler zijn; ontwikkelingen die haaks staan op gestelde klimaatambities.

MOEVS gelooft desalniettemin in het standpunt dat de strijd nog niet verloren is, maar dat verandering noodzakelijk is. Iedere collectieve verandering begint echter wel bij een individu. Bij een individueel persoon maar ook bij individuele onderwerpen op de klimaatagenda: het eerder benoemde nationale klimaatbeleid, landbouw en niet te vergeten: mobiliteit.

MOEVS staat voor duurzame mobiliteit zonder dat het ten koste gaat van flexibiliteit en uitstraling. “Duurzaamheid” en “trendy” zijn geen tegenpolen: het is trendy om duurzaam te zijn. Hieronder enkele afbeeldingen van de trendy en volledig elektrische SUPER73, Birò en Eysing.

David Attenborough: A Life on Our Planet nog niet gezien? Een MUST SEE voor iedereen! Een eyeopener op vlak van klimaatverandering en welke kant het op gaat als we doorgaan zoals het nu gaat. Heb je de documentaire wél al gezien? Doe er wat aan!

De documentaire is te zien op Netflix. We zijn benieuwd naar jullie reacties.

 

Don’t Stop Here

More To Explore

Super 73 custom lookbook

LOOKBOOK SUPER 73 MOEVS CUSTOMS GET INSPIRED BY OTHER CREATIVE CUSTOMERS! CUSTOM SHOP DIAMOND CAMEL | LINE TERRACOTTA CUSTOM SEAT CARLEATHER LINE CUSTOM SEAT OAK

Lookbook Biro

LOOKBOOK BIRÒ MOEVS CUSTOM GET INSPIRED BY OTHER CREATIVE CUSTOMERS! CUSTOM SHOP MOEVS X HERMÈS STYLE MOEVS X HERMÈS STYLE MOEVS X HERMÈS STYLE MOEVS

Zoeken